Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

NATASJA OVER HAAR OVERLEDEN ‘AAIKAT’ BLUEBERRY: Ik mis hem nog enorm!

“Al bijna drie jaar ben ik aaivrijwilliger bij kattenopvang Wetland Cats in Gouderak”, vertelt vioollerares Natasja van Doesburg (50) uit Gouda.

“Wekelijks kom ik de ongeveer 25 gehandicapte katten van de in totaal zo’n 400 katten die ze hebben, aaien. Het is heel dankbaar werk. De één heeft drie pootjes, de ander één oog, is doof of blind.

Katten die getraumatiseerd zijn en niet geaaid willen worden, daar ga ik dan naast zitten en rustig tegen praten. Soms durven ze het dan alsnog aan om geaaid te worden. De katten kennen me inmiddels goed. Als ik het hek binnenkom, komen er al zo veel enthousiast aanrennen, haha! Ik probeer alle katten even echt een goeie aaibeurt te geven. Inclusief borstelen en gezellig tegen ze praten. Daar genieten ze zichtbaar en hoorbaar van. Mijn allerliefste aaikat uit de opvang, Blueberry, de kat op de foto, is helaas enkele maanden terug overleden.

We kenden elkaar 2,5 jaar. Hij had drie pootjes, omdat hij was aangereden. Hij was echt de allerliefste. Ach, ik mis hem nog enorm. Een scan wees uit dat zijn hart vergroot was en hij kreeg het steeds benauwder, ontzettend zielig. Ik was zo verdrietig toen Blueberry er niet meer was, dat ik zelfs even geen zin meer had om naar het verblijf te gaan. Maar ik ben uiteindelijk toch weer gegaan. Ze genieten zo van dat aaien!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren