Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Knutselaar en verzamelaar van boten

René van Belzen is altijd kind gebleven en een eindeloze knutselaar. Ook nu, op zijn 75ste, bouwt hij houten modellen van sleepboten. Dat gaat zomer en winter door.

Op de camping maakt hij kleinere modellen van plastic. Zo is hij knutselaar en verzamelaar. “Intussen heb ik vrijwel alle sleepboten die zijn gebouwd. Om er enkele te noemen: Zwarte Zee, Banckert, Smit Rotterdam, Utrecht, Jean Claude Gerling, Holland, Liman II en de Fairplay Alpine. Er staan er drie in het sleepvaartmuseum in Maassluis.

Twee in een modelbouwwinkel in Sliedrecht en de overige verzamel ik thuis. Ook bouwde ik een Groningse tjalk, de Silhouet.” Op verzoek van een vriend bouwde hij van restmaterialen ook een oude woonark op schaal en nu is hij begonnen van een Arnemuidse hoogaars.

“Het is mijn passie, mijn fantasie en mijn creativiteit. Lekker op mijn manier en op het gemak. Geen stress, geen competitie en geen commentaar van anderen.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren