Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HIJ BEDOELT ER NIKS MEE, MAAR…

Ik heb een mannelijke kennis die – hoe moet ik het zeggen – nogal handtastelijk is ingesteld. Hij legt bijvoorbeeld tijdens een gesprek al snel een hand op je rug of op je been. Hij bedoelt het allemaal heel vriendelijk en ik weet zeker dat hij niets kwaads in de zin heeft, maar ik vind het gewoon niet prettig, die aanrakingen. Hoe maak ik hem dat nu duidelijk zonder onze goede verstandhouding te beschadigen?

Dicky

Sommige mensen zijn inderdaad wat ‘lijfelijker’ ingesteld dan anderen. En inderdaad; daar zit vaak geen andere beweegreden achter dan dat zij op zo’n manier regelmatig onbewust (!) extra contact willen maken tijdens het praten.

U bent ervan overtuigd dat uw kennis geen bijbedoelingen heeft zodra hij u aanraakt tijdens een gesprek. Of, zoals u het noemt, geen kwaad in de zin heeft. (U bedoelt daarmee natuurlijk dat hij geen amoureuze avances probeert te maken.) U aanvaardt uw kennis in uw aura, maar hij gaat een stap te ver door u aan te raken.

U heeft vast wel ervaren dat u het bij de ene persoon prima vindt als die dichtbij komt, maar bij de andere nare kriebels krijgt. Spiritueel uitgelegd is de aura het energieveld dat ons omringt. Het beschermt ons door te waarschuwen wanneer iemand die niet bij ons past te dichtbij komt, want dan krijgen we die nare kriebels, maar onze aura laat ons ook genieten wanneer iemand bij ons past.

Sommige aura’s zijn groter zijn dan andere. De één kan iedereen dichtbij velen, terwijl een ander dus afstandelijker is. Maar hoe liever we iemand vinden, hoe dieper hij in onze aura mag komen. U aanvaardt deze meneer wellicht wel in uw aura, maar door u aan te raken gaat hij te ver. U kunt hem heel vriendelijk zeggen dat u zijn gezelschap op prijs stelt en het heel fi jn vindt met hem te praten, maar dat u niet zo lijfelijk bent ingesteld als hij. Licht toe dat u weet dat hij er niets mee bedoelt, maar dat u gewoon wat moeite heeft met aanrakingen. Als u daaraan toevoegt dat u hoopt dat hij zich niet beledigd voelt, maar dat u nu eenmaal zo in elkaar zit, zal hij zich vast niet beledigd voelen en is de goede verstandhouding gewaarborgd.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren