Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Kent u de sterjasmijn al?

Veel tuinbezitters zijn op zoek naar groenblijvende klimplanten. Bekend is de hedera helix ‘Hibernica’, maar die bloeit – pas na vele jaren – laat in het jaar en kan erg woekeren.

Er zijn groenblijvende clematissen, maar die zijn erg vorstgevoelig. De groenblijvende kamperfoelie is dan een betere keuze en groeit ook nog in de schaduw. Maar een nog betere keus is trachelospermum jasminoides (sterjasmijn), een groenblijvende klimplant die enkele meters hoog kan worden. Hij heeft in het voorjaar en de zomer sterk geurende witte bloemen en staat het liefst in de zon en voedzame grond. Als hij eenmaal is aangeslagen, zal hij welig groeien. De plant moet bij vorst beschermd worden met een rietmat of plastic.

Hij staat op menig terras in Toscane en wordt ook wel Toscaanse jasmijn genoemd. Trachelospermum jasminoides ‘Star of Toscane’ heeft gele bloemen en ook deze geuren sterk. Hij bloeit vanaf de lente tot het eind van de zomer. Gezien de zachte winters van de laatste tien jaar wordt hij veel aangeplant en met succes.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren