Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Iedereen welkom in abdij van Egmond

De abdij van Egmond, in de vroege Middeleeuwen internationaal een belangrijk centrum voor kerk en staat, huisvest nog steeds Benedictijner monniken, maar is allang geen besloten gemeenschap meer.

Niet alleen religieuzen, ook gewone stervelingen kunnen er tegenwoordig komen logeren om zich te bezinnen op het leven of om geestelijk op adem te komen. Voor bezoekers is er een bescheiden historisch museum en wie dat wil, kan zich er laten rondleiden. Ook de ambachtelijke kaarsenmakerij en prachtige vlindertuin zijn open voor publiek. In de abdijwinkel wordt onder meer het lokale Adalberti-bier verkocht.

De abdij is bovendien een startpunt voor de 8,5 kilometer lange wandelroute het Monnikenpad, die dwars door landerijen en het duingebied loopt en onderweg onder meer de Adelbertus-akker in Egmond-Binnen aandoet, een historische bedevaartplaats voor gelovigen en pelgrims. In de put hier bevindt zich water waar geneeskrachtige werking aan wordt toegeschreven.

Op de hoek van de straat is ook een horecaterras te vinden waar het geestrijke monnikenbier kan worden besteld en geproefd. abdijvanegmond.nl 072-5061415

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren