Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DIE IDEËLE BANKEN WILLEN GEEN OUDERWETSE KLANTEN

Ik wil van de ING overstappen naar een meer ideële bank. Het gaat alleen om een betaalrekening. Maar noch de Triodosbank wil me hebben, noch de ASN. Zijn er nog andere mogelijkheden?

Catharina Jongmans

Als ik u was zou ik lekker blijven zitten bij de ING. Dat is een prima bank, die mensen zoals u, die nog op een ouderwetse manier bankieren, onderdak biedt. U doet de betalingen nog handmatig met overschrijvingsformulieren. Triodos en ASN hebben geen trek in deze klanten. Te veel werk, geen zin om ‘papieren’ betalingen te behandelen. Deze banken noemen zich duurzaam, klimaatneutraal, hebben oog voor dierenwelzijn en mensenrechten. Prima, als je je zo affi cheert. Maar denk niet dat de ING of de Rabo niet precies hetzelfde nastreeft. Door hun grote schaal kunnen ze wellicht nog meer betekenen voor het milieu dan Triodos en ASN bij elkaar.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren