Abonnementen service: 035 - 2019505

HOE MAAK IK DIE DRIE UUR VOL?

Ik ben 75 jaar en doe sinds mijn pensionering gidsenwerk. Daarvoor heb ik een oproepovereenkomst. Een rondleiding duurt een uur, maar sinds vorig jaar is mijn werkgever verplicht mij drie uur werk aan te bieden. Ik geef graag rondleidingen, maar hoe maak ik drie uur vol? Soms zijn er aansluitend meer rondleidingen, maar vaak ook niet. Dan moet ik ergens suppoost zijn. Kan er voor mij niet een uitzondering gemaakt worden op de regels? 

P. Langmuur

U heeft te maken met de Wet Arbeidsmarkt in balans. Die is er gekomen om de fl exen vaste contracten wat dichter bij elkaar te brengen. Dat is natuurlijk een goeie zaak. Maar de gevolgen kunnen soms ook verkeerd uitpakken. Zoals bij u, die graag rondleidingen geeft, maar dat niet echt voor het geld doet. Van u hoeft uw werkgever u die drie uur ook helemaal niet uit te betalen. Maar dat is voor hem niet mogelijk. Hij overtreedt dan de wet, zijn accountant zou hem daar zeker op wijzen. U moet zich realiseren dat er mensen zijn die heel blij zijn met die volle drie uur, terwijl ze vroeger misschien voor een uurtje moesten komen. Eigenlijk is de pech voor u, het geluk voor anderen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren