Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Annie wil haar eieren nog niet kwijt

Annie Barkhuis uit Winschoten verzamelt al veertig jaar beschil derde eieren en mee WIN! beschildert ze ook zelf. “Mijn verzameling omvat ongeveer driehonderd eieren.

Sommigen kunnen best enkele honderden euro’s waard zijn. Land schappen zijn mijn favoriet om te kopen en zelf te beschilderen. Dat laatste wordt steeds moeilijker, omdat mijn ogen achteruitgaan, ik ben ook al 83 jaar. Maar ik doe voorlopig geen afstand van mijn collectie, want ik geniet elke dag van de pracht in mijn vitrinekast. Op de foto heb ik een door mij beschilderd struis vogelei met een tafereel van het Panorama Mesdag.” Annie gaat als volgt te werk: “Ik beschilder het liefst ganzen- en eendeneieren.

Die zijn wat gladder en sterker. Ik maak een heel klein gaatje en met behulp van een injectienaald blaas ik het ei uit. Dan schoonmaken met een sopje en heel goed drogen. Eerst een onderlaag aanbrengen en daarna begint met olieverf het echte werk.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren