Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Allemaal lieve varkentjes

Atie Martens verzamelt al ongeveer 25 jaar varkentjes. Geen gewone, maar Engelse van het merk Piggin en die zijn hier niet of nauwelijks te koop.

“Jaren geleden ging mijn dochter op huwelijksreis naar Engeland en terug op Schiphol kreeg ik van haar een Piggin-varkentje. Dat vond ik zo leuk dat ik ze ben gaan sparen.” Er zouden tot op heden circa 500 verschillende varkentjes gemaakt zijn. Het zijn vrolijke fi guurtjes in allerlei gedaanten. Alleen, of met een vriendje of vriendinnetje, in een huisje, in een doorzichtige sneeuwbal, bij een muziekbox, in een luie stoel.

“Ik heb er een stuk of 200 en die staan allemaal in een grote vitrine. Ik koop ze in Engeland. Mijn dubbele raak ik in Nederland aan de straatstenen niet kwijt. Op Marktplaats reageert nooit iemand.” Op eBay staan 724 tweedehands varkentjes te koop. Al vanaf drie pond. “Aan porto ben ik meer kwijt, dus daarom koop ik er altijd een paar tweedehands Piggins tegelijk.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren