Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Twee musea op natuureiland Tiengemeten

Midden in het Haringvliet, niet ver onder Rotterdam, ligt het onbewoonde eiland Tiengemeten, vooral bekend als een ruig natuurgebied waar het goed wandelen is.

Naast een camping, hotel en bezoekerscentrum van Natuurmonumenten zijn er verrassend genoeg ook twee bescheiden musea gevestigd; één over kunstenaar-illustrator Rien Poortvliet en daarnaast een Landbouwmuseum, met dit jaar extra aandacht voor de suikerbiet. Rien Poortvliet (1932-1995) was bij het grote publiek vooral bekend door zijn tv-optredens en populair met zijn romantische natuurschilderijen (zie foto) en taferelen met kabouters.

Op deze expositie zijn vooral landschappen en dorpsgezichten te zien. Bijzonder aan het Landbouwmuseum zijn de proefveldjes, met bijzondere gewassen en typische Hoeksche akkerranden. Wie het eiland Tiengemeten wil bezoeken, moet naar Nieuwendijk in de gemeente Zuid Beijerland rijden, waarvandaan elk uur een pont naar het eiland op en neer vaart. rienpoortvlietmuseum.nl landbouwmuseumtiengemeten.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren