Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Rotterdam leent kunst uit aan Leeuwarden

Het Fries Museum in Leeuwarden profi teert van de grootschalige renovatie bij het Rotterdams Museum Boijmans van Beuningen, waardoor in de Friese hoofdstad met geleend werk een tijdelijke expositie over het impressionisme in de 19deeeuw kon worden georganiseerd.

De prachtige tentoonstelling heeft als titel ‘A la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet’, met schilderijen van de school van Barbizon tot aan het (post)impressionisme.

Dus zowel van Nederlandse als van Franse kunstenaars. Met ruim negentig schilderijen en tekeningen wordt duidelijk welke belangrijke rol het buiten – in de openlucht werken – speelde in die tijd: zonnestralen schitteren op het water, licht valt door bladeren en wind danst op het doek.

Philip Frederiks heeft de audiorondleiding ingesproken. Er is rond de tentoonstelling een uitgebreid activiteitenprogramma met onder meer workshops buiten schilderen en geurrondleidingen. Bij Waanders Uitgevers is ook nog een fraai geïllustreerd boek verschenen, waarin de lezers aan de hand van de kunstenaars mee op pad gaan de natuur in. t/m 17 juli riesmuseum.nl 058-2555500

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren