Abonnementen service: 035 - 2019505

Fietsroute: Kastelen, paleizen en hofstedes

Gelderland staat vol met historische kastelen, paleizen en hofstedes. Met een fietstocht door het mooie, Gelderse landschap kunt u de geschiedenis proeven.

Afstand: 59 kilometer
Duur: 3 uur en 56 minuten


De startlocatie van deze route is
Molenstraat 96, 7391 AK Twello, Nederland.

Fietsroute

Tussen knooppunten 76 en 75: Kasteel Cannenburgh
Het Middeleeuwse Kasteel Cannenburch ligt in een prachtig parkbos, afgewisseld met weilanden en vijvers. Het kasteel – met 18e-eeuwse inrichting – is opengesteld voor bezichtiging. Het Bouwhuis op het terrein vormt een groot contrast met het kasteel zelf: hier zie je hoe het personeel van Kasteel Cannenburch vroeger leefde. De toren van Kasteel Cannenburch was de eerste vorm van de renaissancistisch bouwstijl in Gelderland.

Knooppunt 84: Paleis het Loo
Paleis Het Loo is ontstaan als jachtverblijf van stadhouder Willem III, die het liet bouwen naast het nog steeds bestaande kasteel Het Oude Loo. Tot 1975 was Paleis Het Loo in gebruik als zomerresidentie van de koninklijke familie. De laatste bewoonster was prinses Margriet. Het paleis, met de omliggende tuinen en parken, is een populaire toeristische attractie. Na de laatste bewoning is het gebouw teruggebracht in de 17e-eeuwse staat. Hier kunt u zien hoe de koninklijke familie geleefd heeft.

Knooppunt 89: Hofstede de Middelburg
Naast de beroemde thermen van Bussloo ligt hofstede de Middelburg. Dit restaurant en tevens bed & breakfast is een ideale plek om de fietstocht te eindigen. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht over recreatieplas Bussloo.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren