Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

CHIEL MET ZIJN GOLDEN RETRIEVER PUP: ‘Met Pablo erbij is het eIke dag feest’

“De situatie elders in de wereld, daar word je niet vrolijk van, maar er gebeuren gelukkig ook mooie dingen in het leven”, zegt Chiel Wilbrink (77) uit Schiedam.

De voormalige politiefunctionaris geniet namelijk dagelijks van hun nieuwe Golden Retriever pup Pablo van drie maanden oud. “Onze omgeving raadde ons sterk af om op onze leeftijd, allebei dik in de zeventig, nog aan een jonge hond te beginnen. Maar we hebben altijd honden gehad en misten de gezelligheid van zo’n kwispelstaart in huis. Wat zijn we allebei blij dat we niet naar dat goedbedoelde advies hebben geluisterd, maar eigenwijs ons gevoel hebben gevolgd. We voelen ons zo gelukkig met Pablo erbij in ons leven.

En we hebben echt wel gezorgd voor eventuele opvang, mochten wij om een of andere reden niet meer voor Pablo kunnen zorgen. Maar we hopen van harte dat ‘plan B’ niet nodig is en waarom zouden we ook gaan doemdenken? We zijn allebei nog fi t en genieten van het leven. Bovendien: een paar keer per dag naar buiten om een stukje te lopen, hoe gezond is dat? Dat is denk ik beter voor je dan elke dag lang uitslapen of op de bank blijven zitten. Beweging is goed voor de mens. We merken ook weer, helemaal met zo’n pup, wat dat doet voor je sociale contacten. Veel mensen beginnen buiten een praatje met je of willen hem aaien.

Mijn vrouw en ik hebben nog geen seconde spijt gehad. Sinds Pablo in ons leven is, is het elke dag feest.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren