Abonnementen service: 035 - 2019505

Recept: zelf Roze koeken ‘à la Robèrt’ bakken!

In MAX Magazine 10 vindt u een uitgebreide voorbeschouwing op het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. In de eerste aflevering mogen de kandidaten een Roze koek bakken. Hieronder exclusief het recept waar de kandidaten in de eerste aflevering van dit seizoen mee aan de slag moeten. Test uw baktalent met dit recept!

Roze koeken à la Robèrt

Duur: 50 minuten
Voor 6 Roze koeken


Ingrediënten deeg
200 gram amandelspijs * 100 gr eiwit * 100 gr eigeel * 50 gr fijne suiker * 50 gr boter (koude boter!) * 90 gr bloem * Limoenrasp.   Glazuur: 550 gram Fondant * 100 gr Frambozenpuree 


Benodigdheden
Bakplaat * Bakpapier * Spuitzak * Thermometer * Vlinder * Zeefje * 6 Bakringen/bakjes

Bereidingswijze

  • Zet de oven aan op 155 graden
  • Pak de boter uit de koelkast
  • Snij de boter op je werkplank in kleine stukjes door de bloem. Laat even rusten.
  • Nu het spijs mengen:
  • Doe de spijs in een bakje en rasp hier wat limoenrasp doorheen
  • Voeg het eigeel erbij en meng handmatig. Voeg een snufje zout toe. Blijf goed mengen
  • Klopt het eiwit op in de machine en voeg de fijne suiker toe, klop het eiwit mooi luchtig
  • Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op
  • Nu het beslag maken:
  • Maak van het spijs en de eiwit familie, spatel dit rustig door elkaar
  • Voeg nu de bloem met de boter toe aan het beslag en spatel rustig door. Maak het beslag niet te luchtig
  • Smeer de bakringen/bakjes in met boter
  • Vul de spuitzak met het deeg en vul de bakringen/bakjes met het beslag (niet tot helemaal boven)
  • Zet de ringen/bakjes in de oven voor ongeveer 25 minuten
  • Nu beginnen aan de fondant
  • Doe de fondant in een pannetje en zet op het vuur. Maak het een beetje soepel met water en met een klein beetje eiwit. Dat heb je als het goed is nog over en warm de fondant op tot 37 graden
  • Haal in de tussentijd de ringen/bakjes uit de oven en los de koeken. Laat ze afkoelen in de vriezer
  • Haal de fondant van het vuur en voeg een scheutje frambozenpuree toe aan de fondant (voor de roze kleur)
  • Haal de koeken uit de vriezer en doop ze in de fondant

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren