Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

We blijven doorgaan

Het huisjesproject in Tanzania van Martin Janssen en wijlen Joop Paauw, dat MAX Maakt Mogelijk al jaren ondersteunt, is nog steeds in volle gang. Dankzij uw donaties zijn er inmiddels 153 huisjes voor ouderen en hun kleinkinderen vanuit onze stichting gefinancierd.

En Martin is nog lang niet klaar. “Na het overlijden van mijn zwager Joop heb ik gezegd dat ik zijn werk voort wil zetten, tot het geld op is. Maar dankzij donaties en de hulp van vrijwilligers blijven we maar bouwen, geweldig!”

VOELT ALS FAMILIE
In april dit jaar gaat Martin, die de reizen en het verblijf altijd nog zelf bekostigt, er voor de 26ste keer naartoe. Normaal gesproken reist hij twee keer per jaar naar Tanzania, maar vanwege COVID is hij er nu al twee jaar niet geweest. “Dat vind ik verschrikkelijk, want de mensen daar voelen inmiddels als familie voor mij.” Father Erasto, een belangrijk aanspreekpunt voor vele ouderen in Tanzania, vormt de ogen en oren van Martin. Hij vraagt hem regelmatig foto’s te maken van de ouderen die hij bezoekt. Op die manier blijft Martin op de hoogte.

‘DAT ZO’N JONGEN DIT KIEST!’
Maar ook de vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor hem. Martin heeft naar eigen zeggen twee linkerhanden. Hij lacht hardop. “Ik doe wat ik kan uiteraard, maar ik ben erg geholpen met het talent van de vrijwilligers.” In maart volgend jaar gaat een 22-jarige Nederlandse student, die een opleiding doet tot timmerman, mee naar Tanzania. Martin, die altijd als docent en stagebegeleider heeft gewerkt in het onderwijs, gaat hem tijdens deze internationale stage begeleiden. “Fantastisch dat zo’n jongen voor een land als Tanzania kiest. Hij had ook voor een toegankelijker land kunnen gaan, dit siert hem.”

KAPOTTE MATRASSEN
Niet alleen is er behoefte aan stenen huisjes. Ook het gebrek aan een goed slaapcomfort is helaas een groot probleem. Martin raakt het nog iedere keer als hij ouderen en hun kleinkinderen op kapotte matrassen op de grond ziet slapen. “Daar schrik ik van en dan wil ik meteen helpen.” MAX Maakt Mogelijk steunt Martin, zodat hij tijdens zijn reis in april voor twintig huisjes matrassen en bedden kan kopen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren