Abonnementen service: 035 - 2019505

MIJN VRIEND MAG VAN ME ERVEN, ZIJN KINDEREN NIET

Mijn vriend en ik wonen samen, we zijn niet getrouwd. Hij heeft kinderen, die we nauwelijks zien. Ik heb geen kinderen. Wij wonen samen in mijn koopwoning. Hoe regel ik dat mijn vriend later kan genieten van mijn nalatenschap, zonder dat het geld na zijn overlijden naar zijn kinderen gaat?  Mevr. R. Ouweneel

U denkt, schrijft u, aan de oprichting van een trustfonds, ten gunste van uw vriend. Een trustfonds biedt de mogelijkheid om vaak na overlijden, een bepaalde uitkering te doen aan een persoon of organisatie.

Vaak is een trustfonds een verlengstuk van een testament. De eerste stap is dan ook advies te vragen aan een notaris. Die kent zeker ook andere mogelijkheden om het doel te bereiken dat u wenst. Als u zonder contract samenwoont, erft uw vriend niet van u.

Uw geld gaat naar uw nabestaanden, misschien een zus of broer, anders naar neven en nichten. Uw vriend zal dan het huis moeten verlaten. Het is dus zaak de overdracht van uw spaargeld en woning goed te regelen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren