Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Seniorenclub van Inez ‘Dieren vinden hier een goed thuis’

“Als mensen een oudere hond of kat hebben, maar om de één of andere reden niet meer voor het dier kunnen zorgen, kunnen wij deze dieren opvangen”, vertelt Inez de Ligt (61) van Stichting Nationale Dierenzorg (Seniorenclub.nl) uit Wassenaar.

Op de foto zit ze samen met Samba (12, liggend) en Lakoil (14, zittend). “In de meeste gevallen brengen mensen hun oudere dier bij ons omdat ze bijvoorbeeld naar een verzorgingstehuis gaan waar geen huis­dieren zijn toegestaan. Of kinderen van ouders die overleden zijn, kunnen of willen zelf het dier niet huisvesten, maar willen wel een liefdevolle plek voor het dier regelen. En dat kan bij ons. Mensen kunnen een dier ook financieel adopteren. Dan kunnen ze ook langskomen om het dier uit te laten of te knuffelen. De dieren vinden hier een goed thuis en dat is fijn voor de eigenaren. Want bij oudere dieren zijn die mensen en het huisdier al jaren samen en hebben ze al veel dingen met elkaar meegemaakt. Ik vind het heel fijn en dankbaar werk om dit samen met onze professionele dierenverzorgers en vrijwilligers te kunnen doen en deze dieren een mooi leven te geven. Dat verdienen ze!”

Meer op seniorenclub.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren