Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

MOETEN WE TOCH DIE LAATSTE WENS VERVULLEN?

Mijn man is ernstig ziek en zal niet meer beter worden. Zijn grote wens was altijd samen met mijeen mooie cruise te maken. We zijn erg begaan met het milieu en willen graag een schonere wereld achterlaten voor onze kleinkinderen. Ik weet dat cruiseschepen erg vervuilend zijn en ben nu in een verschrikkelijke tweestrijd: boeken en zijn wens vervullen of toch voor het milieu kiezen?     

Sonja

U gaat beiden een heel zware tijd tegemoet, dat is een ding dat zeker is. Uw man is al ernstig ziek, aan u de zware taak om extra daadkrachtig en sterk te zijn en de verbinding met elkaar te optimaliseren.

Dat laatste wilt u denk ik graag uitvoeren door uw mans cruisewens in vervulling te laten gaan. Echter, u schrijft dat een cruise altijd zijn grote wens ‘was’. Het is dus een wens ooit uitgesproken toen hij nog gezond was. Inmiddels kunnen zijn prioriteiten heel ergens anders liggen.

Zou hij nog wel zo’n verre en dus vermoeiende reis willen maken, weg van zijn kinderen? Het is een feit dat waar u ook heen reist, de ziekte met alle lichamelijke ongemakken en een scala aan emoties meereist. Dat u sterk zult moeten zijn, betekent ook dat u nu al de gruwelijke waarheid en alle beslissingen die daardoor genomen moeten worden het beste open en eerlijk aankaart. Daarmee sluit u alle twijfel op ieder gebied uit, zodat u straks zonder schuldgevoel of spijt afscheid kunt nemen.

Dus vertel hem dat u uiteraard zijn wens nooit vergeten bent en vraag of hij die nog steeds koestert en wil vervullen. Als hij dat wil, bespreek dan eerlijk alle voors en tegens. Als hij dan nog steeds wil cruisen, zou ik gaan als ik u was. Maar een cruise is een kostbare reis, wellicht kunt u voor dat geld ook samen met de kinderen en kleinkinderen nog een mooie tijd doorbrengen dichter bij huis nu hij nog redelijk goed is? Ik wens u beiden, uw gezin en de familie de kracht om die laatste maanden te vullen met mooie herinneringen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren