Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

MARKO MET ZIJN ZES COLLIES: ‘Ze weten precies hoe je je voelt’

“Ik heb zes collies en ze hebben allemaal een ander karakter. In die zin zijn het net mensen”, vertelt Marko Schipper (55) uit Alkmaar, op de foto met van links naar rechts Ygraine (10), Elif (9), Teagun (4), Liam (4), Murron (13) en Viane (1) “Ze zijn net iets slimmer dan de gemiddelde hond.

Ze weten precies hoe je je voelt, soms nog eerder dan je dat zelf doorhebt. Elif heeft dat in extreme mate; dat is zo’n supergevoelige hond. Daar moet je ook niet tegen schreeuwen als ze iets verkeerd heeft gedaan, want daar kan ze helemaal niet tegen. En als je om wat voor reden dan ook een beetje verdrietig bent, komen ze om de beurt bij je zitten. Ze komen je echt even steunen, als echte vrienden.

Aan de andere kant accepteren ze de dingen ook gewoon zoals ze gaan. Ik heb al zo lang collies dat ik in totaal al tien keer een dier heb verloren. De andere collies raken dan niet in de war. Het lijkt wel alsof ze de dood gewoon accepteren als onderdeel van het leven.” Hoe krijgt Marko het voor elkaar om zes van die grote honden tegelijk uit te laten? Lachend klinkt het: “Simpel, ik houd er drie in elke hand, allemaal met een eigen lijn. Door elkaar lopen doen ze niet, daar zijn ze veel te slim voor, haha!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren