Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Honderdduizenden bierdoppen

Gert Jan den Hartog (58) uit Gorinchem heeft in zijn schuur tussen de 200.000 en 300.000 bier doppen van Heineken aan het plafond en aan de wanden geniet. “Een uit de hand gelopen grap.

Deze schuur is verbouwd tot een soort ‘mancave’ en jarenlang dronk ik hier elke vrijdagavond met vrienden een paar pilsjes van Heineken. En we bakten frikandellen. De bierdorpen gooiden we in een oude melkbus van mijn opa. Toen die vol was, leegde ik hem in een oude kliko.

Op een bepaald moment ging de hele buurt voor mij doppen sparen en begon ik ze aan de muur en aan het plafond te nieten.” Gert Jan drinkt nog graag een pilsje met of zonder zijn maten, maar het drinkgelag is voorbij. “Eerst was het van vijf tot zes uur en op een gegeven moment ging de laatste klapwiekend tegen elven naar huis. Maar een oude buurjongen zei altijd: ‘Als je jezelf nooit kietelt, lach je nooit.’”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, stuur dan een e-mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren