Abonnementen service: 035 - 2019505

Geef ze hoop

Bij mijn werk voor de Stichting MAX Maakt Mogelijk heb ik al heel wat ellende gezien, maar wat ik vorige week bij een grensovergang tussen Oekraïne en Moldavië zag, raakte mij enorm.

Moeders met kinderen, afscheid genomen van hun man en vader, ouderen, huis en haard achter zich gelaten, een klein koffertje in hun hand en verder hebben ze helemaal niets… Wanhopig hoorde ik ze roepen: “Waar kan ik heen?” Sinds de inval van Poetin hebben al ruim twee miljoen Oekraïners hun land verlaten en de stroom vluchtelingen zal voorlopig niet stoppen. De meesten steken de grens met Polen over, maar per hoofd van de bevolking vangt het straatarme Moldavië de meeste mensen op. Fantastisch dat met Giro555 zo veel geld is opgehaald, maar de stichting MAX Maakt Mogelijk ondersteunt kleine lokale organisaties, kerken, privé-initiatieven, gaarkeukens die dagelijks maaltijden uitdelen. Via de projecten die we er al zeventien jaar hebben, kopen we eten, kleding en vooral ook medicijnen. Ik prijs de Moldavische bevolking dat ze zich zo inzetten, ondanks de armoede waarin ze zelf leven. Stel u eens voor: je kunt met je eigen gezin met moeite dagelijks rondkomen en dan neem je ruimhartig een ander gezin in huis, vier extra monden die gevoed moeten worden. Dat kun je niet lang volhouden zonder hulp.

Help ons helpen via maxmaaktmogelijk.nl.

Kunt u iets missen, doneer dan. Alle beetjes helpen.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren