Abonnementen service: 035 - 2019505

Terugdenkend aan Henk…

Op een dansavond hebben ze elkaar leren kennen; Bep Zwartkruis (77) en haar grote liefde Henk. Maar dansen is er niet meer van gekomen sinds Henk na een lang ziekbed overleed. Dat is nu vijf jaar geleden. Een jaar geleden overleed ook haar zus en inmiddels is voor Bep de glans van het leven er wel een beetje af.

Toen Henk al erg ziek was, kreeg Bep darmkanker. Ze moet nu eigenlijk weer naar het ziekenhuis voor onderzoek, maar ziet dat niet zitten. Ze voelt zich eenzaam, ziet soms weken niemand en schrikt in huis als de klok slaat – zo stil is het. Vaak denkt Bep terug aan de tijd dat ze met Henk naar het strand in Scheveningen ging. Bep: “De eerste keer hebben we daar liggen rollebollen in het zand als twee verliefde tieners.”

Nog één keer op de Pier
Als trouwe MAX Magazine-lezer grijpt Bep haar kans als ze een wens in kan sturen voor een ander of voor zichzelf. Ze wil niet egoïstisch overkomen, maar stuurt toch een wens voor zichzelf in. En die grote wens is om nog één keer op de Pier in Scheveningen te staan, waar ze vaak innig verliefd met Henk stond.
MAX Maakt Mogelijk regelde een dagje Scheveningen voor Bep, ze mocht zelf bepalen wie er met haar mee zou gaan. De keuze was snel gemaakt; haar kleindochter Denise zou haar begeleiden. Voor de coronatijd deden ze samen vrijwilligerswerk bij de zondagsoos voor verstandelijk beperkte mensen in Elst, zoals het helpen bij de bingo, knutselen en wandelen.

Nieuwe herinneringen maken
De dag in Scheveningen is een mooie afwisseling in de tijd dat er weinig kan. Oma Bep en haar kleindochter maken een strandwandeling en lunchen op de Pier. Mooie herinneringen aan Henk komen terug en nieuwe herinneringen worden gemaakt. Bep: “Als dank geef ik Jan Slagter het liefst een dikke klapzoen, maar dat gaat helaas niet door corona.”

Heeft u ook een diepgekoesterde wens? Voor uzelf of voor een ander? Wilt u een ouderenproject of initiatief aanmelden? Laat het weten! MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum. Zie ook maxmaaktmogelijk.nl • IBAN: NL33 INGB 000 000 4567

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren