Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE POES VAN CORNÉ: ‘Met haar drie pootjes kan ze goed rennen’

“Op zoek naar een poes wisten mijn partner George (62) en ik één ding zeker: het moest en zou een poes uit het asiel worden. Want we wilden zo’n dier een nieuwe kans geven op een mooi leven”, vertelt Corné van Mierlo (59) uit Breda.

“In 2018 begonnen we te speuren op internet bij de diverse asielen.” Het koppel vond al gauw een leuke foto van een jong poesje. “We waren meteen verliefd en wisten nog voordat we haar verhaaltje helemaal hadden gelezen allebei zeker dat zij het moest worden. Ook al woonde ze op dat moment nog tijdelijk in een asiel in Leerdam, niet naast de deur.

Ze was vier maanden oud, was op straat gevonden en had een ongeluk gehad, waarbij haar linkerachterpootje ernstig beschadigd was. De dierenarts bij het asiel kon niet anders dan het achterpootje amputeren. Het was voor ons alleen maar een extra reden om haar te kiezen. We vonden het zo zielig, een kat met drie pootjes!

We noemen haar vanwege haar drie pootjes Triple. Ze is nu bijna 3,5 jaar bij ons en we zijn heel gelukkig met z’n drietjes. Triple is een echte binnenpoes. Als George en ik op de bank gaan zitten om tv te kijken, komt ze meteen bij ons op schoot zitten. Ze vliegt soms als een wervelwind door het huis, kan ondanks haar drie pootjes goed rennen en ze springt ook zonder problemen op bed. Ze kan heel hard snorren als ze het naar haar zin heeft en dat ze heel vaak en hard snort, zegt eigenlijk genoeg!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren