Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een zolder vol modelboten

Henk Nieuwendijk (76) uit Krommenie bouwt en verzamelt modelboten. Niet zomaar van een bouwpakket, maar vanaf tekeningen en foto’s. Hij maakt alles van hout en de hobby kost weinig geld, want de oud-conciërge heeft twee rechterhanden. Met latjes, schroefjes en een likje verf komt hij al ver.

“De kleine sierdingetjes of een kanonnetje koop ik vooral bij Action. De zeilen maak ik van linnen of van een oud laken.” Op zolder staan nu dertien schepen. “Het wordt een beetje vol.” Henk maakte het Utrechtse Statenjacht, een piratenboot, het zusterschip van Columbus, het zeilschip de Pride of Baltimore en het verbouwde oesterschip Spray van Joshua Slocum. “Dat is de eerste man die in 1895 rond de hele wereld zeilde.

Nu werk ik aan het Engelse galjoen Golden Hind van de beroemde viceadmiraal sir Francis Drake. Ik ben elke dag op zolder bezig. Het geeft me heel veel rust. En ik heb alleen maar een boormachine, een fi jne zaagmachine en een schuurmachientje.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren