Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Amalia’s vriendje

De geschiedenis herhaalt zich. Het is zo’n dooddoener, maar wel waar. Voor wie het meemaakt, is het vooral een bewijs dat je een stuk ouder bent dan toen je hetzelfde eerder meemaakte.

Ik was net zo oud als Amalia nu, toen ik begon als journalist. Aanvankelijk was het bedoeld als bijbaantje naast mijn studie, maar ik vond het zo leuk, dat ik al snel de brui gaf aan de studie. Ik specialiseerde me in royalty en had het geluk dat er destijds bijna niemand was die dat fulltime deed.

Alleen wijlen Josje Hagers van ‘De Telegraaf’ en Fred Lammers van ‘Trouw’, plus één fotograaf en, als er echt wat bijzonders stond te gebeuren, een cameraploeg. Persvakken omringd door dranghekken waren er niet. Willem-Alexander is 2,5 jaar ouder dan ik en over zijn liefdesleven was bijna niets bekend. Er waren geruchten over één nacht met een meisje in het Hilton Hotel, maar toen een blad dat publiceerde, stapte prins Claus meteen naar de rechter en won. Ook waren er geruchten over een romance met Paulette, de dochter van Martinairoprichter Martin Schröder. Pa vond het niet erg, want het leverde zijn bedrijf veel publiciteit op. Toen ik Paulette er zelf naar vroeg, antwoordde zij: “Geen commentaar.” Daarmee suggereerde ze naar mijn mening juist wel iets, anders had ze het gewoon ontkend. Maar op het moment dat de toen nog kroonprins echt verkering kreeg, met Yolande, begon er een ware jacht op foto’s van het paar.

Het was misschien wel de spannendste periode uit mijn carrière, maar ik kijk er soms met gemengde gevoelens op terug. Want twee jonge mensen die verliefd zijn horen tijd voor elkaar te hebben, om elkaar te ontdekken, in plaats van dat ze voortdurend schichtig om zich heen hoeven kijken of ze niet gefotografeerd worden. Hongerig naar nieuws heb ik in die periode ook dingen gedaan, die ik nu nooit meer zou doen.Dat er interesse is in Isebrand Kaldewei, volgens de Duitse media het negentienjarige vriendje van Amalia, is goed te begrijpen. Het is een Duitse jongeman uit de buurt van Münster die in Tilburg studeert en naar het schijnt al goed Nederlands spreekt. Misschien zegt zijn achternaam u wat.

De naam is bekend van luxe sanitair. Het familiebedrijf wordt door zijn oom gerund. Jammer dat paleis Huis ten Bosch al gerestaureerd is. Kaldewei had het sanitair voor de ongeveer veertien badkamers, twintig toiletten en ga zo maar door vast voor een zacht prijsje geleverd. Maar dat terzijde.De geschiedenis herhaalt zich. Maar in een ander mediaklimaat. De dood van Diana en de mediacode hebben ervoor gezorgd dat er door de media minder agressief gejaagd wordt op nieuws en dus de mensen in het nieuws. Tegelijkertijd heeft iedereen tegenwoordig een camera op zijn telefoon. Dat maakt van iedereen een beetje een journalist. Uw beelden kunnen honderden, zo niet duizenden euro’s opleveren. Of gunt u een verliefd jong stel wat tijd alleen? Om later vast te stellen dat uw buurman daar anders over dacht…

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren