Abonnementen service: 035 - 2019505

VRIENDEN EN KENNISSEN MOGEN IN UW AUTO RIJDEN

U schreef dat naast partners en kinderen ook kennissen en vrienden verzekerd zijn als ze in je auto rijden. Volgens mij staat in de nieuwe voorwaarden van Centraal Beheer dat uitwonende kinderen en behulpzame vrienden niet meer verzekerd zijn als ze in je auto rijden. Kan dat zo maar? M.J. Peute

Voor alle zekerheid heb ik nog even Apeldoorn gebeld. Het blijkt dat een geleende auto wel degelijk verzekerd is. Degene die in de auto rijdt hoeft dus niet altijd de eigenaar of de kentekenhouder van de auto te zijn.

Het is dus zeker toegestaan om je auto zo nu en dan uit te lenen aan de buurman of aan uitwonende kinderen. De verzekering is geldig als zij in de auto rijden. Als iemand een autoverzekering afsluit, moet het gaan om zijn of haar auto, of om de auto van de partner met wij hij of zij samenwoont, of een inwonend kind.

Het is niet de bedoeling een autoverzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld de buurman of iemand van buiten het gezin. Overigens mogen verzekeraars hun voorwaarden aanpassen, mits ze deze wijziging(en) ruim voor de verlengingsdatum aan de klant melden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren