Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Verzamelaar der verzamelaars

Ansje Visser uit Amsterdam verzamelt van alles. Ze spaart muziekdoosjes, stenen, kinderprentenboeken, houten stelletjes (man en vrouw) en boekenleggers. Ze heeft ook nog twaalf boeken geschreven waaronder ‘Amsterdam Verzamelt’.

Daarin portretteert zij elf Amsterdamse verzamelaars. Van Japanse poppen tot Portugees aardewerk en van landsvlaggen tot wassen reliëfs en Route 66-memorabilia. Ansje: “Een verzameling vertelt veel over de persoon. Zijn er overeenkomsten tussen verzamelaars? Wat is er zo leuk aan verzamelen?

Is verzamelen iets van de westerse cultuur? Alle verzamelaars geven aan dat ze gelukkig worden van het verzamelen; kijken naar hun spullen, de sport om voor een prikkie een nieuw item op de kop te tikken, je verzameling zien groeien. Naast hun verzamelingen vertellen ze ook over hun bijzondere levens.” Met haar man reist ze de hele wereld over en ze komt dan de meest uiteenlopende verzamelobjecten tegen.

“Zo zijn we in Groenland, Tanzania, Siberië en Argentinië geweest.” Ansje spaart ook boekenleggers. “Ik heb er een paar honderd, maar als ik lees, leg ik een papiertje tussen de pagina’s. Zo’n boekenlegger moet mooi blijven.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren