Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Karin Bloemen schittert in tv-spektakel: ‘Scrooge is nog steeds actueel’

Bij MAX is 18 december weer ‘Scrooge Live’ te zien. Het tv-spektakel gebaseerd op het beroemde verhaal van Charles Dickens komt dit jaar vanuit Leeuwarden met een sterrencast en een actueel maatschappelijk thema: kinderarmoede in Nederland. Karin Bloemen heeft een glansrol als geest van het heden: “Geld maakt niet gelukkig, maar liefde en compassie wel.”

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar in Dordrecht, keert ‘Scrooge Live’ terug met een verrassende mix van acteurs en zangers die het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven brengen. Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de rol van de vrek Scrooge, Karin Bloemen is de geest van het heden om hem te laten zien dat het mis zou kunnen gaan als hij niet gaat veranderen. Wat betekent het magische verhaal van Dickens voor Karin Bloemen zelf? “Het laat zien dat ieder mens moet leren wat liefde, warmte en aandacht voor elkaar is. Scrooge kan het pas leren als hij het ook echt voelt en als hij met zijn verleden, huidige situatie en toekomst wordt geconfronteerd. Dan weet hij wat hij gemist heeft en wat hem staat te wachten, als hij op deze manier doorgaat. De boodschap is dat je iets voor een ander over moet hebben. Uiteindelijk wordt een ander mens daar gelukkig van, maar jijzelf ook.”

Ruimte voor humor
De veelzijdige artieste zag in het verleden al vele verschillende versies van Scrooge. “Het is een goed, moralistisch verhaal dat we weer actueel hebben gemaakt. Geld maakt niet gelukkig, liefde en compassie wel. Dat is een mooie kerstgedachte. Daarnaast willen we met dit stuk mensen ook een beetje aan het lachen maken. In deze tijd is dat wel welkom. Het is ook fi jn dat ik er echt een eigen interpretatie aan kan geven, humor erin kan gooien en kan putten uit mijn ervaring als theatermaker. Lachend: “Ik vind het nu al jammer dat ik het volgend jaar niet mag doen.”

Kinderen helpen
Met de spectaculaire tv-uitzending wordt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. In ons land leven op dit moment ruim 300.000 kinderen in armoede. ‘Scrooge Live’ wil het onderwerp aan de kaak stellen en zo veel mogelijk geld ophalen om kinderen nieuwe kleding te kunnen geven. Karin: “Aan het einde van de uitzending moet overblijven dat je de kinderen die er niets aan kunnen doen dat ze in deze situatie zitten, wilt helpen met liefde, warmte, eten en nieuwe kleertjes. Dat kunnen we makkelijk met z’n allen, want we zijn één van de rijkste landen van de wereld.”

Scrooge Live
ZATERDAG 18 DECEMBER OM 20.30 UUR OP NPO 1

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren