Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

PRIMEUR VOOR VAN ABBEMUSEUM

Het Van Abbemuseum heeft de ambitie kunstenaars van internationale betekenis groots in Nederland te introduceren. De dubbeltentoonstelling met werk van León Ferrari (1920-2013, Buenos Aires) en van Gülsün Karamustafa (1946, Ankara) is daar een goed voorbeeld van.

Ferrari was eerder te zien in het Reina Sofi a te Madrid en later dit jaar in het Parijse Centre Pompidou. Het overzicht van Gülsün Karamustafa gaat deze zomer naar de Zweedse Lundskonsthall in Lund. Naast parallellen zijn er sterke verschillen tussen beide kunstenaars.

Ferrari reageert op de invloed van de westerse, christelijke beschaving op Zuid-Amerika en op de dictatuur in Argentinië. Karamustafa refl ecteert op de man-vrouwverhoudingen in een veranderend Turkije en het verlies van het multiculturele klimaat van Istanboel. t/m 13 mrt. vanabbemuseum.nl 040-2381000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren