Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ONS HUIS WORDT TE GROOT

We hebben ons hele huwelijk in een mooi, lekker ruimhuis gewoond. Onze kinderen hebben hier een heerlijke jeugd gehad, maar zijn nuuitgevlogen. Het huis staat in een fi jne buurt en we hebben lieve buren. Maar het is nu simpelweg te groot geworden. Trappenlopen gaat steeds lastiger en op de bovenste verdieping hebben we nauwelijks meer iets te zoeken. Al het schoonmaken en onderhouden kost veel moeite en hulp willen we niet. Een jong gezin past hier beter. Maar alleen al het idee dat weafstand zouden moetendoen van al die dierbare herinneringen doet nu al zo veel pijn… Wat raad jij ons aan?

Corné en Dirkje

 

Uw huis is duidelijk een echt thuis en het is begrijpelijk dat u moeite heeft om daar afstand van te doen. De liefdevolle herinneringen hebben zich gedurende de jaren dat u er woont verankerd in de muren en de traptreden.

Onbewust ervaren we de goede (of slechte) energie die een huis uitstraalt; energie die is gecreëerd door de mensen die er wonen. Daarnaast heeft u ook nog eens fi jne buren en het staat in een prettige buurt, wat de keuze om uw huis te verlaten nog moeilijker maakt.

Maar, ik lees dat het huis u inmiddels meer problemen oplevert dan dat u er nog echt plezier aan beleeft. Eigenlijk belemmert het u om zorgeloos van uw nieuwe levensfase te kunnen genieten. Het lijkt mij zinvol om toch eens voor uzelf op een rijtje te zetten wat een kleinere woning u aan voordelen oplevert.

Als het u dan duidelijk wordt dat die voordelen opwegen tegen de nadelen, kunt u rustig gaan bedenken waar u dan zou willen wonen en hoe dat huis eruit zou moeten zien. Wat betreft het afscheid nemen van alle herinneringen die aan het huis kleven kan ik u alleen maar aangeven dat die in uw hart zitten. U bent duidelijk een gevoelsmens (anders zou u niet zo’n moeite hebben de beslissing te nemen) en dat zegt mij dat u bij de bezichtiging van een nieuw huis de sfeer kunt voelen die het huis ‘ademt’. Vergeet niet aan de makelaar te vragen wat voor buren u krijgt. Als dat allemaal goed voelt, dan bent u ongetwijfeld in staat om van uw nieuwe woning ook weer een thuis te maken. Bedank bij de verhuizing uw oude huis voor zijn veilig onderkomen en verwelkom het nieuwe. Dan zit het gevoelsmatig goed.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren