Abonnementen service: 035 - 2019505

IK BEN 75, ZIT KRAP EN GA KRANTEN BEZORGEN

Ik ben een vrouw van 75 jaar. Ik heb alleen maar AOW en de huur- en zorgtoeslag. Maar het wordt voor mij steeds moeilijker om rond te komen. Ik dacht nu een krantenwijk te nemen. Maar mijn kinderen zijn bang dat ik dan mijn toeslagen kwijtraak. Is dat zo?  Greet ter Koele

U verdient een heel groot compliment dat u nog de spirit heeft om een krantenwijk te gaan lopen. Wist u dat veel scholieren daar tegenwoordig helemaal geen zin meer in hebben?

Het zijn bijna alleen nog ouderen die de kranten rondbrengen! De hoofdredacteur van een grote regionale krant heeft laatst meegelopen met de bezorgers om zelf te ervaren waar de knelpunten liggen. Een krantenbezorger verdient voor een gemiddelde wijk tussen de 150 tot 200 euro per maand.

Op zaterdag worden er veel meer kranten verspreid; dan kan een bezorger meer verdienen. Dat geld is bruto. Uw jaarinkomen groeit dan met ongeveer 2.000 euro. Omdat u alleen AOW heeft, komen daarmee uw toeslagen niet in gevaar. U heeft recht op allerlei belastingkortingen. Toch kan het zijn dat u over de extra inkomsten een paar honderd euro aan belasting moet betalen!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren