Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ZE HEBBEN ONS VAKANTIEHUISJE VERWOEST

We zijn heel verdrietig en boos op onze vrienden. Zij hadden ons gevraagd of hun zoon en zijn partner een paar weken in ons vakantiehuisje in Drenthe mochten verblijven. Schoorvoetend hebben we ja gezegd, we verhuren het nooit en vroegen ook nu geen vergoeding, omdat ons was beloofd dat ze voorzichtig met onze spullen zouden omgaan. Maar de puinhoop die ze hebben achtergelaten is niet te beschrijven: alles vies, kapot serviesgoed, lege fl essen, rookschade, noem maar op. Het bleek dat ze ook nog eens bekenden hadden uitgenodigd om te komen slapen….

Marie-José en Charles

U was te goeder trouw, wilde uw vrienden niet teleurstellen en nu zit u met de ellende. Natuurlijk vraag ik mij nu af of u die zoon de laatste jaren heeft kunnen ‘volgen’ via hun verhalen over hem.

Of kende u hem als kind en wist u niet dat hij inmiddels een weg was ingeslagen waarin hij zonder enig respect voor andermans spullen op deze wereld wandelt? Ik begrijp het hoor; vrienden wilden hun zoon helpen en u was waarschijnlijk de enige via wie zij dat konden doen. Als zij dan ook nog eens aangeven dat hij tijdens zijn verblijf voorzichtig zou zijn met uw spullen, dan is het heel moeilijk om nee te zeggen. Juist omdat het vrienden zijn heeft u uiteraard niets op papier gezet wat betreft vergoeding bij eventuele schade of het niet accepteren van meerdere gasten en roken… Ik kan u een heel kort advies geven: maak foto’s van die puinhoop die hij heeft achtergelaten, laat het hen zien en vraag hoe zij denken hoe hun zoon en zijn vriendin dit gaan vergoeden.

Zij hebben u hun woord gegeven dat hij alles netjes zou achterlaten en dus zijn zij naar mijn mening de personen die het moeten oplossen. Of ze zorgen dat zoonlief het vergoedt (inclusief het stomen van gordijnen vanwege het roken) of ze trekken zelf hun portemonnee. Het zal aankomen op hun eigen verantwoordelijkheidsgevoel en het belang dat ze hechten aan de vriendschap met u. Indien ze het laten afweten, heeft u ook nog emotionele schade vanwege het verlies van een vriendschap. Maar dan kunt u ze beter kwijt zijn dan rijk.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren