Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Valkenburg weer gewoon dé kerststad

Valkenburg was afgelopen voorjaar nog rampgebied. Door clusterbuien veranderde de doorgaans vriendelijk kabbelende Geul in een kolkende stroom.

De rivier trad buiten haar oevers en het complete toeristische centrum kwam onder water te staan. Met vereende krachten is gewerkt aan het herstel van de schade en gaat het jaarlijkse feestdagenevenement Valkenburg Kerststad gewoon door; zowel boven- als ondergronds in het gangenstelsel van de mergelgrotten. Een prestatie van formaat. Door omvang en aanpak laat dit spektakel zich niet vergelijken met andere kerstmarkten.

Dat leverde al de titel ‘beste kerstmarkt van het land’ op en daarnaast werd ook een Europese prijs in de wacht gesleept. De liefhebber beleeft hier de ultieme feestdagensfeer. Met veel extra activiteiten. Bijna twee maanden lang, alsof er niets is gebeurd; de terrassen staan er weer, de kerstkramen worden opgetuigd, de feestverlichting is opgehangen en de organisatie rekent op mensen uit het hele land. 12 nov. t/m 9 jan. kerststadvalkenburg.nl kerstmarktgemeentegrot.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren