Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘DE TOETSEN OP ONZE AFSTANDSBEDIENING ZIJN BIJNA NIET TE LEZEN’

Wij kijken via KPN Interactieve TV naar televisie. Bij het overschakelen naar een andere zender ondervinden wij hinder van de moeilijk zichtbare cijfers en letters op de afstandsbediening. Is hier een oplossing voor? 

Familie De Koning, Zwijndrecht

 

Een probleem dat bij andere providers vrijwel niet voorkomt, maar waar ik van diverse KPN-klanten vragen over krijg. Deze opvallende situatie is te herleiden naar de kleur van de afstandsbediening. Waar andere providers een zwarte afstandsbediening met witte letters en cijfers bij de decoders leveren, is dit bij KPN een wit exemplaar met grijze bedrukking.

GRATIS OMRUILEN
Ik zocht contact met KPN en woordvoerder Gerd de Smyter had goed nieuws: KPN heeft de problemen met de slechte leesbaarheid van de afstandsbediening inmiddels verholpen. Sinds enige tijd levert het bedrijf bij decoders een witte afstandsbediening met zwarte in plaats van grijze bedrukking van de toetsen. Wie nog een oude afstandsbediening heeft, kan deze via de klantenservice van KPN kosteloos naar het nieuwe model met zwartbedrukte toetsen laten omruilen.

ER ZIJN OOK ALTERNATIEVEN
KPN biedt ook een ander alternatief waarvoor wel eenmalig betaald dient te worden. Het gaat om een zwarte afstandsbediening met knoppen met wit bedrukte cijfers en letters. Deze afstandsbediening is aanzienlijk duidelijker en voor mensen met gezichtsbeperking een goed alternatief. Tevens zijn er universele afstandsbedieningen van onder meer het merk Logitech in de winkel te koop die speciaal voor ouderen zijn gemaakt en nog grotere en beter zichtbare knoppen hebben. Deze universele afstandsbedieningen zijn wel duurder dan de zwarte afstandsbediening die KPN los verkoopt. Deze kost namelijk € 20 exclusief € 2,95 verzendkosten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren