Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Depotgebouw vol kunst

Kijk voor actuele informatie over de coronaregels op rijksoverheid.nl of bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Het letterlijk schitterende nieuwe depotgebouw van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is nu ook voor publiek geopend.

Binnen ligt het resultaat van 172 jaar verzamelen opgeslagen; meer dan 151.000 kunstwerken, gerangschikt in veertien ruimtes met elk een eigen klimaat, verdeeld over vijf verdiepingen. Hier geen tentoonstellingen, maar de mogelijkheid voor bezoekers naar hartenlust in de collectie rond te snuffelen.

Dat kan op eigen gelegenheid of in gezelschap van een gids. Het is ook mogelijk de afdeling conservering en restauratie binnen te lopen, om daar de medewerkers van het museum aan het werk te zien. Op het dak is in een verrassend groene omgeving een restaurant gevestigd, met een adembenemend uitzicht over de stad. Het depotgebouw staat naast het bestaande Museum Boijmans Van Beuningen dat tot 2028 is gesloten vanwege een ingrijpende renovatie en verbouwing. boijmans.nl/depot 010-4419400

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren