Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Maskers in het trapgat

Francien den Boggende-Wittkamp (87) woont in een groot huis in Hengelo (O). Het grote trapgat hangt vol met circa honderd maskers die zij en vooral haar man in de loop der jaren verzamelden. “Mijn man werkte achttien jaar op de grote vaart. Zo was hij chefhofmeester bij de Rotterdamse Lloyd.

Hij bracht de vreemdste dingen mee, waaronder maskers en toen zijn we met verzamelen begonnen. Het zijn vooral houten maskers uit Afrika. We hebben de maskers ook in eigen land gekocht, bijvoorbeeld op rommelmarkten. Ik weet niet of de maskers enige waarde hebben en of er andere verzamelaars zijn. Nadat mijn man vorig jaar overleed, was voor mij de lol eraf en ik heb ook geen plaats meer voor verdere uitbreiding.

Wellicht heeft een Afrikamuseum belangstelling. Bovendien wil ik verhuizen naar Leusden, dichter bij mijn kinderen wonen. Maar ik zal de maskers wel missen. Het is een uniek en soms ook een beetje eng gezicht, al die maskers in het trapgat.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren