Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE KAT VAN GERY: ‘Ik voel echt vriendschap met Sandi’

Na een duikongeluk op Sardinië vijf jaar geleden is Gery ter Velde (51) uit De Zilk helaas in een rolstoel beland. Gery was een ervaren duiker, maar bleek een aangeboren afwijking aan haar hart te hebben die voor het onheil zorgde.

Hierdoor raakte ze na het duiken in coma en liep een hersenbeschadiging op.

“Sindsdien ziet mijn leven er heel anders uit”, vertelt Gery. Ze is gestopt met werken en volgt een intensief revalidatieprogramma met hulp van haar partner Ted (46). “Gelukkig ervaar ik nog elke dag verbeteringen.”Als het mooi weer is, gaat Gery graag naar buiten. “Dan maak ik liefst een rondje langs de bollenvelden, zo mooi!” Haar kat Sandi (11) loopt vaak met haar mee. “Dat vind ik alleen maar heel gezellig natuurlijk.

Sandi is nu negen jaar bij ons, we hebben haar uit het asiel gehaald”, zegt Gery. Naast Sandi hebben ze nog een kat, Duna (13). “Terwijl Sandi brutaal is en met mij mee naar buiten gaat, is Duna veel meer teruggetrokken en blijft ze liever binnen. En waar Sandi voor een kattensnoepje alles over heeft, is Duna daar totaal niet in geïnteresseerd. Als we ‘s avonds tv-kijken, kruipt Sandi op de bank graag tegen me aan. Dat zal Duna nooit doen, die trekt meer naar Ted. Het klinkt gek misschien, maar ik voel echt vriendschap met Sandi. Die doet me goed.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren