Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Groene vingers: Breng ook nu kleur in uw tuin

Nu de meeste vaste planten uitgebloeid zijn, verlangen we toch naar wat kleur in de tuin of bloembakken. Een dankbare wintergroene heester is de Viburnum tinus met witte bloemen die van november tot mei bloeit en licht geurt.

Viburnum tinus ‘Eve Price’ bloeit iets later. Beide heesters zijn niet geheel winterhard, plant ze dus beschut en dek ze af bij een strenge winter. Ook Skimmia’s geven in de winter kleur, de meest gekweekte is Skimmia japonica ‘Rubella’. De bloempluimen zijn fl ink en gedurende de herfst en winter opvallend bruinrood in knop.

In het voorjaar bloeien ze witroze en geuren enigszins. Minder aangeplant wordt Skimmia confusa ‘Kew Green’. De bloemknoppen zijn groengeel en in het voorjaar bloeit hij roomwit. Ook met heideplanten brengt u kleur in de tuin. Erica darleyensis ‘Kramer’s Rote’ bloeit rozerood van december tot april. Er zijn ook witte vormen te koop. Voor in bloembakken is Gaultheria procumbens mooi met naar purperbruin verkleurende bladeren en helderrode vruchten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren