Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Proficiat winnaars!

Twee winnaars konden we vorig weekend feliciteren. De tienjarige Loàn uit Den Haag mag zich vanaf nu de Beste Juniorthuisbakker van Nederland noemen.

Na een spannende finale, waarin ze de bakstrijd aanging met haar medefi nalisten Fleur en Noor, won Loàn het MAX-programma ‘Heel Holland Bakt Kids’ met een heerlijk chocoladespookkasteel. De 35-jarige Tjarda Struik uit Zeist won de publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ van NPO en Omroep MAX. In de fi nale in de MAX tv-studio op het Media Park in Hilversum mochten tien deelnemers hun idee voor een tv-programma presenteren aan een jury, waar ik ook deel van uitmaakte.

Het winnende idee heet ‘Blind in Business’ en betreft een programma waarin ondernemende mensen met een visuele beperking centraal staan. Hoe geven zij vorm aan hun passie voor ondernemerschap terwijl ze blind of slechtziend zijn? Wat moeten zij daarbij overwinnen, maar ook: welke toegevoegde waarde hebben hun talenten en ambities voor de arbeidsmarkt? Het idee zal door professionele makers van MAX worden uitgewerkt tot een echt tv-format. De winnares, zelf visueel beperkt, wordt bij dit proces betrokken.

Daarnaast ontvangt zij een geldprijs van 2.500 euro. De oproep voor deelname aan de publieks- pitch ‘Jouw idee op tv’ werd al in 2020 gedaan en leverde ruim 3.500 inzendingen op. Door de coronapandemie moest de afronding een jaar worden uitgesteld.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren