Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo zit ’t echt

Mijn uitspraken in een radioprogramma over het coronabeleid bij MAX zijn door diverse kranten opgepikt, als sensationeel nieuws gebracht onder verkeerde koppen en hebben tot zeer heftige reacties op de sociale media geleid.

Dat ik medewerkers zou verplichten zich te laten vaccineren is echt onzin. Iedereen doet wat hij wil, ik vind het prima als mensen zich niet willen laten vaccineren. Daar vel ik geen oordeel over, dat respecteer ik. Maar ik ben wel verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor de MAX-collega’s die hier acht uur per dag moeten werken én voor de gasten van onze talkshows. Als je naar een theater of restaurant gaat of als je gaat vliegen, moet je je QR-code laten zien. Bij MAX vragen we de medewerkers of ze zo’n code hebben en als ze ja zeggen, geloven we dat. We zijn geen QR-politie. Wie ‘m niet heeft, vragen we af en toe een zelftest te doen. Die stellen we gratis beschikbaar. En wie dat niet wil, vragen we om thuis te werken. Tweederde van onze mensen werkt op dit moment nog thuis. Absoluut geen vaccinatiedwang bij MAX dus, al ben ik er persoonlijk van overtuigd dat met vaccinatie de kans kleiner is dat je corona krijgt, anderen besmet en ernstig ziek wordt. Ik wil hierover met iedereen in discussie gaan, maar niet met mensen die mij op Twitter de dood toewensen.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren