Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Schudden maar!

Dini Zandbergen-Van der Most (84) wil graag vertellen over haar 219 sneeuwbollen. Dat zijn transparante bollen, meestal gemaakt van glas met daarin een scène, vaak in de vorm van een landschap.

Om de sneeuw te activeren moet de bol geschud worden, zodat de witte deeltjes door de bol worden verdeeld. Vervolgens vallen de sneeuwvlokken langzaam door het water terug naar de bodem. Dini spreekt overigens van ‘schuddebollen’, maar dat betekent eigenlijk knikkebollen.

Samen met haar zoon Willem heeft zij bijna alle sneeuwbollen uit de vier vitrinekasten gehaald en op een tafel gezet voor de foto. “Dat is niet zo erg, want ik moest de kasten toch een keer schoonmaken.” Vroeger kocht ze de sneeuwbollen ook bij kringloopwinkels en op rommelmarkten, nu krijgt ze de bollen vaak van familie en vrienden. De dame uit Rijnsburg spaart al veertig jaar, maar is niet erg fanatiek. “In de kerstmaand zet ik de mooiste schuddebollen op de schoorsteen boven de open haard. Dat geeft heel veel sfeer”, vertelt ze.

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren