Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

PAS OP METOPLADERS

Na jaren van daling is in 2020 het aantal woningbranden toegenomen. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn opladers van apparaten één van de grootse boosdoeners.

De laders die niet aan de technische eisen voldoen, verhogen het risico op brandgevaar. Het is daarom belangrijk dat u de juiste oplader gebruikt én hem op de juiste manier gebruikt. Bij het aanschaffen van een nieuwe lader moet u letten op ingangsspanning, uitgangspanning, geleverde stroom en de benodigde stekker.

Elk apparaat heeft een bepaalde spanning nodig om te kunnen werken. Op het apparaat en de oude (originele) lader vindt u welke spanningen nodig zijn om goed te kunnen functioneren. De Brandweer adviseert om te controleren of de apparaten, batterijen en opladers hun warmte goed kwijt kunnen.

Leg een telefoon dus niet onder uw kussen. En kijk eens kritisch naar het hoesje van uw smartphone. Voel ook of de ondergrond, waarop uw laptop staat, niet te heet wordt. Daarnaast is het goed om het apparaat op een veilige plek aan de lader te leggen en laad de apparaten nooit ’s nacht op.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren