Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HET HONDJE VAN ELLEN ’Ze weet precies hoe ik me voel’

“Ik heb Cindy, nu één jaar oud, van mijn man cadeau gekregen”, vertelt Ellen Leering (56) uit Harderwijk. “Haar moeder is een shih tzu en haar vader is een maltezer.

Maar bovenal is het een schatje. Ik ben zo blij met haar, ze is echt mijn grote vriendin! Soms kijkt ze me vanuit haar mandje met een bezorgde blik aan en komt ze op de bank naast me zitten. Want ze weet altijd precies hoe ik me voel. Dat is niet altijd even vrolijk, want ik heb een jaar geleden een herseninfarct gehad en zit nog steeds met de gevolgen.

De artsen kunnen weinig meer voor me doen en ook de revalidatie heeft me naar huis gestuurd met de boodschap dat het niet veel beter zal worden dan dit. Dat betekent dat ik moet accepteren dat het de ene dag beter gaat dan de andere en dat als ik me heb ingespannen, bijvoorbeeld na het strijken, ik last heb van uitval in mijn vingers. En ook loop ik niet meer zo goed als vroeger.

Ik heb sowieso een zwaar jaar achter de rug, want mijn lieve moeder is overleden en mijn man belandde ook nog eens in het ziekenhuis met darmproblemen. Hij is gelukkig inmiddels hersteld. Als ik met Cindy buiten loop, vergeet ik al mijn sores. Dan geniet ik van haar vrolijke gedartel. Dat ze een beetje een lastige eter is, ach, dat maakt me niets uit. Verder heeft ze alleen maar positieve kanten en geeft ze me iedere dag weer een blij gevoel.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren