Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De gevallen publiekslieveling

Royaltyverslaggever Marc van der Linden geeft voor MAX Magazine iedere week zijn visie op het wel en wee van onze Oranjes en de vorstenhuizen in het buitenland. Deze week: prins Andrew is volledig uit de gratie gevallen.

Prins Andrew, de tweede zoon van Elizabeth, was ieders lieveling. En toen hij als een held in het Verenigd Koninkrijk werd onthaald nadat hij had meegevochten in de Falkland-oorlog, verdrong hij Charles op alle fronten. Hij had zo veel vriendinnetjes dat hij ‘Randy Andy’ werd genoemd. Geile Andy… een weinig koninklijke bijnaam, maar de prins was er trots op. Andrew hield ook van volkse meisjes. Hij had enige tijd een relatie met Koo Stark, van wie softpornofilmpjes in omloop waren. Maar zijn grote liefde werd Sarah Ferguson – door vrienden Fergie genoemd. En die had niks koninklijks. Maar juist omdat deze roodharige voluptueuze jongedame echt een meisje uit het volk was, werd ze zelfs even populairder dan haar beste vriendin Diana. Even, want al snel ging het mis. Ze had niet de stijl en de klasse van Diana. Fergie liep als een eend met zere voeten, botste tegen kleuters en bejaarden op. En ze had de pech dat haar vader betrapt werd in een bordeel…
Het huwelijk van Andrew en Fergie liep stuk onder druk van de enorme schulden die ze had gemaakt. “Stuur de rekening maar naar het paleis”, zei ze steevast als ze haar tassen had volgeladen. Sindsdien bleef het compleet stil rond Andrews liefdesleven. De prins bleef vanwege hun dochters met haar samenwonen – in paleizen is ruimte genoeg. Maar hij leek alleen nog maar bezig met geld verdienen. Hij zocht contact met de foute leiders en wist bijvoorbeeld zijn volledig verwaarloosde woning voor tien miljoen pond boven de vraagprijs te verkopen aan de schoonzoon van een berucht dictator van een olierijk land. Hij schuurde het liefst tegen miljardairs aan en maakte dankbaar gebruik van hun buitenhuizen en privéjets. En wellicht wel van meer. Jeffrey Epstein was één van hen. Hij gaf in zijn diverse huizen stoute seksfeesten en vloog daarvoor mooie, maar vaak zeer jonge meisjes in. Epstein werd jaren geleden veroordeeld voor het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie en seksueel misbruik. Hij had een dealtje gesloten met justitie; in ruil voor een bekentenis kreeg hij achttien maanden cel, maar kon hij doordeweeks gewoon naar kantoor gaan. De vele slachtoffers waren woedend. Toen zij het na jaren procederen voor elkaar kregen dat Epstein weer gearresteerd werd, pleegde hij al snel zelfmoord. Virginia Roberts had zich echter van het begin af aan niet alleen op Epstein gericht. De masseuse beweerde dat ze toen pas zeventien was en van Epstein de opdracht had gekregen om Andrew net zo te verwennen als ze bij hem deed. En dat deed ze een aantal maal op verschillende locaties. Andrew ontkende alles. Maar toen doken er foto’s op, waaronder één met zijn arm om Virginia. Zij had echter geen schijntje bewijs en vier rechtbanken wilden er niet eens aan beginnen. Maar inmiddels staat de zaak er anders voor. Andrew probeerde zijn naam te zuiveren door een interview te geven aan de BBC, maar kwam zo ongeloofwaardig over dat velen Virginia begonnen te geloven. Hij zegde toe vragen te beantwoorden van de Amerikaanse justitie, maar heeft dat na twee jaar nog altijd niet gedaan. Hij wil niet naar Amerika komen en blijft op het landgoed Balmoral. Hij ging zelfs niet naar Londen toen zijn dochter Beatrice daar afgelopen week haar eerste kindje kreeg. Zijn advocaten hebben nu de dagvaarding voor de civiele zaak van aanranding aanvaard. Ik vermoed dat Andrew niet veroordeeld zal worden. Daar- voor zijn er te weinig getuigen. Maar mensen zonder moreel kompas kun je missen als kiespijn in een koninklijk huis.

Agenda 2021 Koninklijk huis
7 oktober
Koningin Máxima opent de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo in het Drents Museum, Assen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren