Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Zit er nog wat in het doosje?, vroeg ze dan’

Naam: Bep de Boer
Geboren: in 1933 in Laren, waar hij nog steeds woont.
Beroep: werkzaam geweest als beveiligingsbeambte bij Philips.

Ik woon nog steeds in het huis waar ik ben opgegroeid. Daar heb ik ook mijn vrouw Joke ontmoet. Omdat mijn moeder ernstig ziek was, had ze verzorging nodig. Op een dag werd er aangebeld en daar stond de nieuwe gezinsverzorgster. Het was liefde op het eerste gezicht.

We bouwden al snel een vriendschap op. Als ik ’s avonds van mijn werk thuiskwam, vond ik een briefje dat ze voor me had achtergelaten. In 1956 trouwden we, beiden 24 jaar. We kregen drie kinderen, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ik kan niet anders zeggen dan dat we een geweldig leven hebben gehad, tot die noodlottige dag, waarop de dokter zei dat ze alzheimer had. We hadden altijd samen gefi etst en gewandeld en dat bleven we doen. Later duwde ik haar rolstoel. Ze werd opgenomen in de Stichtse Hof in onze woonplaats Laren, waar ik haar dagelijks bezocht. Gelukkig is ze me blijven herkennen.

Tijdens het ontbijt zat ze strategisch aan tafel en als ik dan binnenkwam, riep ze luid ‘hallo’ en dan hief ze haar armen op. Tijdens de wandelingen op de bloeiende heide rustten we uit op een bankje en haalde ik iets lekkers uit het doosje, waar ze op wachtte. Dan moest ik een gedichtje citeren dat ik van school kende: Daar is een land, dat is zo schoon daar ruist de wind in ’t riet dat langs de waterkanten staat haar eeuwig zang’rig lied. Daar ligt de stille paarse hei omzoomd door ’t groene woud alsof natuur met blij gemoed een feest ter ere houdt. Daarna wees ze naar mijn jaszak en vroeg ze: “Zit er nog wat in het doosje?”

Op nieuwjaarsdag 2016 werd ze niet lekker en wilde naar bed. De volgende dag had ze geen zin om naar buiten te gaan. Op 9 februari 2016 overleed ze, na 58 jaar huwelijk, op 82-jarige leeftijd.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren