Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vlekken op de muur

“Ik heb een schitterend appartement in een verzorgingshuis. Alleen de gang is eigenlijk te smal voor mijn grote rolstoel. Vooral met de voetsteunen raak ik nogal eens de muren, waardoor er lelijke vlekken zijn ontstaan.” Zo begint de brief van Ans Grashoff (83) aan MAX Maakt Mogelijk. Haar grootste wens is dat de muren in de gang gesaust worden.

Reden voor MAX Maakt Mogelijk om een bezoekje aan mevrouw Grashoff te brengen en de boel te inspecteren. Tijdens dat gesprek blijkt al heel snel hoe blij zij eigenlijk is met de zorg om haar heen. Ze woont al negen jaar tot volle tevredenheid bij Archipel in Eindhoven en vertelt heel graag over hoe lekker het eten is en hoe liefdevol ze daar verzorgd wordt. Des te erger vindt ze het dat ze zelf niets kan doen aan die lelijke vlekken.

VAN HEILSOLDATE TOT PENVRIEND
Ans Grashoff heeft haar hele leven iets willen betekenen voor anderen en sloot zich al jong aan bij het Legers des Heils. Als heilsoldate stond ze altijd voor iedereen klaar. Daarom geven we graag aan haar wens gehoor, nu ze zelf een vraag heeft. Met behulp van een aantal MAX-vrijwilligers is de klus geklaard en voor de zekerheid zijn er ook doorzichtige stootranden aangebracht, zodat de rolstoel in de gang niet zo veel kwaad meer kan.

GOK GEWAAGD
Door haar beperking heeft mevrouw Grashoff weinig bewegingsvrijheid. Alleen voor het hoognodige komt ze nog buiten. Ondanks de lieve en goede zorg om haar heen, is ze dus ook veel alleen. Maar ze heeft daar wat op gevonden; ze schrijft met maar liefst honderd(!) penvrienden in het hele land. Van jong tot oud. Iedereen die het leuk vindt om met haar te schrijven, krijgt antwoord. Hele ordners vol met correspondentie heeft ze, keurig op naam gesorteerd. Zo heeft Ans haar eigen en mooie manier gevonden om contact met de buitenwereld te houden. Uiteraard kregen we van mevrouw Grashoff op de redactie ook een bedankbrief. Daarin schrijft ze: “Ik dacht dat MAX Maakt Mogelijk alleen voor grote projecten dienstbaar zou zijn. Toch heb ik de gok gewaagd en de muren hebben inmiddels een beurt gekregen. Dank je wel MAX!.”

TAARTJES ALS DANK
Omdat zo overduidelijk is dat mevrouw Grashoff dol is op de mensen die voor haar zorgen, hebben we uit haar naam al die fi jne mensen op een gebakje getrakteerd. “We vinden het geweldig dat mevrouw zo tevreden is over de zorg die wij haar iedere dag bieden”, zegt Archipel in een reactie. “Ook zijn we blij voor haar dat de muren zijn opgeknapt.” Uiteraard hebben ook alle medebewoners mee mogen snoepen van de taartjes.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren