Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE KATTEN VAN HENNY: ‘Zonder die twee had ik het niet gered’

“Ik ben weduwe sinds vorig jaar januari. Mijn man en ik waren 45 jaar gelukkig getrouwd, een heel groot gemis dus”, vertelt Henny Klaassen (67) uit Hendrik Ido Ambacht. “Maar ik vind heel veel troost bij mijn katten Bowie (5) en Gizmo (3). Die zijn mijn alles.

En ze hebben het goed bij me hoor! Eet ik biefstuk, dan eten de katten ook biefstuk, haha. Het zijn heerlijke beesten. Mensen moesten eens weten hoeveel een huisdier kan betekenen in je leven. Ik heb er daarom geen minuut spijt van dat ik die twee gered heb. Bowie, die witte schat, werd bijna afgemaakt door de vorige eigenaar omdat hij twee ontstoken ogen had, nou ja zeg! Toen heb ik hem maar opgehaald en is die lieverd bij ons gekomen.

Mijn man leefde toen nog en dit was echt zijn kat. Die heeft ook constant bij hem gelegen op zijn ziekbed. Zelfs na zijn overlijden, toen mijn man opgebaard lag hier thuis, ging Bowie op zijn kist liggen. De katten waren destijds ook helemaal van slag. De dierenarts is zelfs gekomen om ze wat kalmerends te geven. Gizmo, de zwarte kat, komt uit Griekenland. Die is gedumpt langs de rijksweg toen hij net geboren was. Dierenliefde is zo mooi en warm! Nee, zonder die twee katten had ik het echt niet gered.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren