Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Het Griekse hondje van Liza ‘Luna wordt overladen met liefde en lekkers’

Eigenlijk was het de bedoeling dat zwerfhondje Luna bij de dochter en kleinkinderen van Liza van der Burg (77) uit De Koog op zou groeien, want de kleintjes hadden Luna tijdens hun Griekse vakantie als puppy gevonden. Maar nadat de vereiste papieren en inentingen voor elkaar waren en Luna mee kon reizen naar Nederland, veranderde de thuissituatie bij de dochter van Liza. Ze scheidde van haar man en hierdoor was Luna overdag urenlang alleen, omdat Liza’s dochter aan het werk was en de kleinkinderen op school zaten. “Toen zei ik: ‘Dat vind ik zo zielig voor Luna, breng ‘m dan maar bij mij’”, aldus Liza. Maar eenmaal aangekomen op Texel, waar Liza woont, veranderde de thuissituatie voor het zwerfhondje opnieuw. “Mijn buurvrouw wilde ook graag een hondje, maar die is niet zo goed ter been en rijdt in een scootmobiel. Dus toen stelde ik haar voor om samen Luna te nemen. Op deze manier zou ik nog steeds mijn reisjes kunnen doen en kon de buurvrouw toch genieten van een hondje om haar heen. En Luna vindt het allemaal best. Die wordt aan twee kanten overladen met liefde en lekkers. In de vakanties zijn mijn kleinkinderen vaak bij mij, waardoor Luna ook hen nog steeds ziet en dan spelen ze als vanouds met elkaar. Voor Luna de ideale oplossing en ze er is er gelukkig mee, want het is een heel vrolijk en sociaal hondje. Luna heeft zonder dat ze dat doorheeft veel mensen blij gemaakt met haar komst.” Het Griekse hondje van Liza ‘Luna wordt overladen met liefde en lekkers’

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren