Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE WMO GUNT ME GEEN ROLSTOEL VOOR OP REIS

Wat vindt u van de WMO, die geen luxe erkent en waardeert voor invaliden. Bij een aanvraag voor een rolstoel voor op reis werd gesteld dat dit luxe is en niet wordt betaald uit de WMO. We hebben geen recht op een reisje, wel op binnenzitten of in het ziekenhuis liggen. Wat is uw visie?

A. van Heusden

Natuurlijk gun ik u uw vakantie. Die moet u ook helemaal niet laten afhangen van de WMO, een wet die het mogelijk maakt dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarbij hoort ook het verstrekken van hulpmiddelen.

Maar de vraag naar ondersteuning vanuit de WMO is zo veelomvattend, dat er grenzen gesteld moeten worden. Daar kan niemand aan voorbij gaan. Het vervelende alleen is dat de overheid aan de ene kant smijt met geld en aan de andere kant ineens de hand op de knip houdt. Dat geeft kwetsbare mensen het gevoel achtergesteld te worden.

Gelukkig is er voor mensen zoals u wel een oplossing. Je kunt een rolstoel voor op reis ook huren. Grote aanbieders zijn Medipoint en Vegro, maar uw gemeente kan u wat dat betreft zeker verwijzen. Een lichte opvouwbare rolstoel voor op reis kost een paar tientjes per week. Die hoeven uw vakantie gelukkig niet in de weg te staan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren