Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Voor Robert

Zelden heb ik zo’n hartverscheurend en tegelijk verontrustend krantenartikel gelezen als vorige week in het ‘AD’. Het was het verslag van de uitvaart van de 76-jarige Robert de B. uit Utrecht. Het was een eenzame uitvaart, wat heet, er was niemand bij aanwezig. Geen familie, geen vrienden, kennissen of buren. Niemand, afgezien van twee uitvaartbegeleiders.

Meneer de B. had maandenlang dood in zijn woning gelegen, waar hij al 36 jaar op de eerste etage midden in een appartementencomplex zijn dagen sleet. 86 dagen om precies te zijn, bleek uit een analyse van de post en de etenswaren in de koelkast. Al die tijd had niemand hem gemist. Ja, de huisarts, die was opgevallen dat meneer zijn tweede coronaprik niet was komen halen.

Zij had de politie gealarmeerd, die meneer aantrof in de huiskamer, liggend op de grond, zijn hoofd op een kussentje. Keurig gekleed, zoals ook in huis alles netjes opgeruimd was. Eén buurvrouw had oppervlakkig contact met hem, ze wist dat hij klusjesman was geweest en dacht dat zijn voornaam René was… Wat een treurnis. Zo’n eenzame dood gun je toch niemand?

Neem het initiatief en bel aan bij die eenzame meneer of mevrouw in uw omgeving. Nu kan het nog…

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren